Wat bieden wij aan?

Centrum Therapeutisch Paardrijden is een omgeving met mogelijkheden om het mentale welzijn, de emotionele beleving, en de fysieke ontwikkelingen van de mens te verbeteren.

Paarden hebben de bijzondere gaven om de gevoelens en het welbevinden van de mens aan te voelen. Hun draagkracht en hulpvaardigheid draagt bij tot diverse vormen in het therapeutisch aanbod van onze werking.

Centrum Therapeutisch Paardrijden is specifieke organisatie met een multidisciplinaire werking. Er werken meerdere therapeuten elk met een bepaalde specialisatie in de hippotherapie.

Dagelijks worden er individuele paardrijsessies aangeboden. Deze sessies duren meestal een uur of half uur naar gelang de vraag van de cliƫnt. Centrum Therapeutisch Paardrijden biedt ook paardrijsessies voor diverse dag- of residentiele voorzieningen en scholen.

De omgeving van de paarden biedt tal van mogelijkheden voor zinvolle dagbesteding. Voor dit laatste heeft Centrum Therapeutisch Paardrijden een erkenning van het VAPH, en kunnen we hierdoor professionele begeleiding aanbieden.

In de vakantieperiodes biedt Centrum Therapeutisch Paardrijden diverse kampen aan in leuke thema's.

Deze kampen zijn volledig aangepast aan de behoeften van de ruiter. Een aantal kampen zijn inclusie met andere deelnemers. Meestel eindigen ze met een toonmoment aan het grote publiek.

Met de steun van